Waarom Samen Geloven?

Christenen zijn geroepen om over grenzen van culturen anderen te ontmoeten, samen te leven en geloof te delen. Het is verrijkend voor zowel hier geboren Nederlanders als Nederlanders met een migratieachtergrond om samen te geloven. 

 

Want Mijn huis zal een huis van gebed genoemd worden voor alle volken. – Jesaja 56:7

Migratie en de kerk

Migratie is een actueel thema. Ruim 25% van de Nederlanders heeft een migratieachtergrond. Uit een onderzoek van Kerk in Actie blijkt dat 83% van de protestantse kerken vluchtelingen praktische hulp biedt. Buiten deze diaconale contacten om zijn kerkdiensten en kerkelijke activiteiten echter meestal gericht op de eigen gemeenteleden. En dat is jammer! Want er zijn naar schatting 1 miljoen christenmigranten en veel migranten met een andere religieuze achtergrond die vragen hebben over het christelijk geloof. Zij wonen niet alleen in de grote steden, maar ook in dorpen. Kortom: in elke woonplaats leven wel migranten die verlangen naar gelijkwaardige relaties waarin hart en ziel gedeeld kunnen worden. 

Ons Team

Ds. Esther van Schie

Projectleider

“Ik zie mooie dingen gebeuren als mensen uit verschillende culturen samen hun geloof gaan beleven.”

marien-300x300

Ds. Marien Kollenstaart

Toeruster

“De verhalen van migranten raken mij elke keer weer en ik leer zoveel van hen. Ik geloof dat zij een gift van God aan de Nederlandse kerk zijn.”

Arjanne-Honkoop-e1602747919729-400x400

Arjanna Flier

Onderzoeker

“In Nederland zie ik dat veel migranten veel (geloofs)vragen hebben. Ik zet mij daarom graag in voor het werk van Samen Geloven.”

Jemima

Jemima Aye-Chandoe

Grafisch vormgever

“Mijn partner komt uit Myanmar. Mede door hem begrijp ik dat een cultuurverschil soms best lastig kan zijn, vooral met betrekking tot geloof.”

De Torentuin-12 - kopie

Cynthia Heydari

Communicatieadviseur

“Wanneer verschillende culturen bij elkaar samenkomen en gelijkwaardig geloofscontact hebben, ontstaat er iets bijzonders. Ik geloof dat we elkaar nodig hebben om als kerk tot onze bestemming te komen.”