Begeleid worden

Ontdek door middel van ons Samen Geloven traject hoe jouw kerk vorm kan geven aan intercultureel kerkzijn.

Samen Geloven Traject

Misschien hebben jullie al ruime tijd contacten, of misschien is het allemaal nieuw en onbekend. In beide gevallen bieden wij graag ondersteuning, passend bij jullie kerk en situatie. We weten namelijk hoe uitdagend én verrijkend dit thema kan zijn. We zien uit naar een fijne, zegenrijke samenwerking!

Drie fasen

Bij het Samen Geloven traject begeleiden we jouw kerk door drie fasen heen.

Groep zitten lachen

Inventarisatie: wat is?

In deze fase wordt er met behulp van een quickscan geïnventariseerd waar jullie kerk op dit moment staat. Hoeveel migranten zijn er in jullie omgeving, welke relaties zijn er al en hoe wordt er in de kerk over dit thema gedacht?

Laptop uitzoeken

Visie vorming: Wat kan?

Vervolgens is het tijd om aan de hand van de inventarisatie samen visie te gaan vormen. Er wordt er bijvoorbeeld een gemeenteavond georganiseerd en er worden preken gehouden over het thema.

360_F_179214513_w2RQ8CinYwmaEaMtm7fVDLX9cBoP7c3u

Plan maken: wat zal?

Dan is het tijd voor de concrete stappen. Welke uitwerking sluit aan bij de verlangens die leven in de gemeente en welke haalbare activiteiten kunnen geïnitieerd of uitgebouwd worden? Dit mondt uit in een concreet werkplan wat in de gemeente ter besluitvormging kan worden neergelegd.

Aanmelden Samen Geloven traject

Meld je aan of stel een vraag via onderstaand contactformulier!

Handen samen

Zij gingen je voor!